1 – Trendbeheer

Over trendbeheer:

Opzet

Hedendaagse beeldende kunst in de schijnwerpers: ontsluiten, belichten en enthousiasmeren. Een breed publiek tonen wat er gaande is.

Geschiedenis

Trendbeheer is oktober 2005 opgezet door Jeroen Bosch en Niels Post om berichtgeving over kunst en beeldcultuur een nieuwe impuls te geven: van onderaf, vanuit de eigen beroepspraktijk. Reclame maken voor hedendaagse beeldende kunst in de meest algemene zin van het woord door middel van een uitgebreide en eigenzinnige selectie. Wat wij zien, dat delen wij. Beeldverslag staat daarbij centraal.

Trendbeheer is boven alles internettijdschrift: beeldverslagen, eigen reportages en verwijzingen naar nieuws op het gebied van kunst en beeldcultuur.

Met onder verslaat eigen reportages, onder vindt een keuze uit het online aanbod en onder kort verwijzingen naar aan beeldende kunst gerelateerd nieuws.

2 – Lucy in de Lucht

Over LUCY

··········

LUCY is een zwervend platform in Utrecht dat inspirerende momenten rondom hedendaagse beeldende kunst organiseert. Nieuwsgierig naar het verhaal achter de kunst creëert LUCY ontmoetingen met kunstenaars, vormgevers en andere makers, waar je rijker uit komt. In een programma van live presentaties, excursies en workshops op wisselende locaties en met het online platform lucyindelucht.nl als centrale ontmoetingsplek.

Je zou het excentriek kunnen noemen, maar LUCY houdt er wel van om een kunstzendeling te zijn. Uit liefde voor de hedendaagse kunst. En uit een niet te onderdrukken wens om over kunst te vertellen en erover in gesprek te gaan met kunstenaars, kunstinstellingen en publiek. De beste verhalen liggen verstopt in de duistere hoek van een atelier, of gaan schuil achter een schetsje op papier. Die verhalen kunnen wel een podium gebruiken.
Natuurlijk heb je puristen die vinden dat de kunst zelf het verhaal moet ‘vertellen’. Dat woorden het werk slechts plat zullen slaan. LUCY heeft daar een andere mening over. LUCY vindt dat kunst kan inspireren en verwonderen. En dat het verhaal achter de kunstenaar en het kunstwerk daar een stevige schep bovenop kan doen. Je gaat er beter van kijken. Je gaat er anders van kijken. Je ziet meer. Je raakt ontroerd. Je moet lachen. Je ergert je kapot. Je wordt er rijker van.
Online én Live

De website LUCY is op 10-10-10 gelanceerd door Marjolein Sponselee en Marjo Vaessen onder de vleugels van Centrum Beeldende Kunst Utrecht. CBKU stopte door bezuinigingen per 1 januari 2013. LUCY houdt wel van de symboliek der getallen en staat sinds 12-12-12 op eigen benen én vliegt uit, want LUCY gaat in de nieuwe vorm ook met enige regelmaat LIVE.

3 – Artsy.nl

Over ARTSY.nl

ARTSY.nl is je “dagelijkse” portie kunst sinds 2010.
ARTSY.nl laat je nieuwe kunst ontdekken.
ARTSY.nl brengt kunst zonder een dikke laag stof.
ARTSY.nl deelt hedendaagse kunst, street art, fotografie, installaties, videokunst, pop art, fashion en design.

door @jeroenvr – contact

Love art? Volg ons op Facebook en Instagram.

ARTSY.nl is fan van trendbeheer, Lost Painters, 5uur, whatspace, chmkoome’s blog, We Like Art, De Ondergrond, EYEspired, Vormplatform, Wooster Collective.

4 – Eye Inspired

Over Eye Inspired

Dagelijks deel ik op EYEspired de meest inspirerende, creatieve en vooral mooie beelden en filmpjes die ik tegenkom. Van alle impulsen die ik kan vinden in mijn dagelijkse leven, op straat, het internet of wat je met mij deelt. Neem er de tijd voor, zet een kopje thee, sluit je e-mail, zet je telefoon op stil en klik rond op EYEspired tussen de ruim 2.100 artikelen voor je dosis visuele inspiratie.

Het gezicht achter EYEspired
C’est moi! Thijs van der Hoorn. Begin maart 2012 ben ik begonnen om je dagelijks te prikkelen met het allerbeste wat ik allemaal tegenkom. Van street art, kunst, design, fotografie tot aan video’s. Het liefst plaats ik jong creatief talent in de schijnwerpers om ze op deze manier een stukje op weg te helpen.

5 – Klaas Anton Mulder en Klaas Mulder Dot Com

Een voortzetting van een blog uit de VKblog (Volkskrant blog tijd) dat in 2017 kennelijk niet meer wordt bijgehouden. Jammer!

6 – Artnet

Van oorsprong Duits bedrijf dat een database van kunstenaars, veilinghuizen en galeries bij houdt, zelf veilingen organiseert en bijna alles van iedereen in de kunstwereld weet, inclusief wat er waar wordt tentoon gesteld.

7 – Buitenbeelden in Beeld

Een verzameling buiten beelden in diverse categorieën ingedeeld.

8 – Villa Next Door

9 – Chris and Sue