Beste Art en Route vrienden,

Deze brief bevat twee zaken; een aantal belangrijke praktische punten en vragen met het oog op onze Kleef-reis en onze Barcelona-reis.
Daarnaast heeft Peke voor ons twee zeer interessante tentoonstellingen geselecteerd die deze zomer een bezoek meer dan waard zijn!

Kleef, zondag 13 juni
10.00 koffie bij Bas en Marjolein
10.30uur vertrek per touringcar naar Kleef
’s morgens brengen we een bezoek aan Schloss Moyland. Daar is een ‘klein’ restaurantje bij, maar je kunt natuurlijk ook je eigen lunch meenemen.

’s middags gaan we naar het Kurhausmuseum aan de andere kant van Kleef.
We verwachten rond 18.30uur weer terug te zijn in Amersfoort.
Peke zal verschillende toelichtingen geven over de architectuur en collectie van beide musea.
Daarnaast is er voor iedereen een documentatiegids beschikbaar.

Willen de mensen die nog niet hebben laten weten of ze wel of niet meegaan dit nog even doen? Dit is handig voor de voorbereidingen.

Barcelona, 29 sept. t/m 3 okt.
Het is erg belangrijk dat we snel weten wie er defintief meegaan in verband met de reserveringen. Daarom willen we iedereen vragen om ons per email te laten weten of je meegaat of niet.
Zondag 19 september geeft Peke een lezing (met aansluitend een borrel!) over Barcelona bij Bas en Marjolein.

EXPOSITIETIPS!!!

BODY TALK 16 mei t/m 26 september 2004
In het mooie museum ‘Beelden aan Zee’ in Scheveningen is onlangs de expositie “Body Talk’ geopend.
De tentoonstelling geeft een prachtig beeld van een groot aantal Nederlandse kunstenaars in de jaren negentig. Voor veel kunstenaars waren begin jaren negentig ‘de mens’ ,uitgangspunt voor het maken van beeldende kunst.
In een tijd waarin de nieuwe media stormachtige ontwikkelingen doormaakten, denk bijvoorbeeld aan internet, videokunst, televisie, computerkunst, beamerprojecties, etc. reageerden andere kunstenaars daarop door juist weer te zoeken naar het individu, de menselijke maat en basale menselijke gevoelens.
Deze gedaanteverwisseling was aanleiding voor kunstcritica Anne Berk (auteur voor o.a Kunstbeeld) om een tentoonstelling te organiseren en een boek te schrijven: ‘Bodytalk, de nieuwe figuratie in de Nederlandse beeldhouwkunst van de jaren negentig.

Maar het museum is ook architectonisch interessant door de bouw en de ligging in de duinen.
In het zand van het duin schreef architect Wim Quist de vorm. De museale ruimten: zalen, patio’s en terassen, vatte hij in twee halve cirkels. Een bolwerk naar de zee, een omarming naar de kunst en naar de bezoeker.

Deelnemende kunstenaars:Karin Arink, Antoine Berghs, Hans van Bentem, Tom Claassen, Alicia Framis, Heringa/Van Kalsbeek, Michel Huisman, Alex en Helena van der Kraan, Lidy Jacobs, Joep van Lieshout ,Hieke Luik, Mark Manders, Hanna Mobach, Els Snijder, Elisabet Stienstra, David Vandekop, Henk Visch, Lie van de Werff, Christian Wisse.

Museum Beelden aan Zee: Harteveltstraat 1 Scheveningen open: di-zo 11.00-17.00uur

Just love me, Fries museum, Leeuwarden tot 20 juni

Ook in deze tentoonstelling staan kunstenaars, overwegend vrouwen, centraal die hun ‘roots’ in de jaren negentig hebben. Deze expositie is echter actueler en meer eigentijds.
Onder de titel ‘Just love me’ laat het Fries Museum kunstenaars van wereldformaat zien die hun licht (hebben laten) schijnen op de sexeverhoudingen en het individualisme als reactie op de verontpersoonlijking van de maatschappij. Niet zelden resulteert dit in narcistisch en confronterend, geëngageerd werk. Grootheden als Cady Noland, Tracy Emin, Pipilotti Rist en Cindy Sherman zijn er te zien. Eigentijdse beelden in een wederom prachtig museum dat aan weerskanten van straat onder de grond verbonden wordt.
Ook al is het voor de meeste mensen een eind rijden: spijt krijg je er niet van!

Fries Museum: Turfmarkt 11 Leeuwarden open: di-zo 11.00-17.00uur

We horen graag snel van jullie!

Bas, Marjolein en Peke