Borboros IJssel biënnaleWe betreden de Aquadraal

Verbazend veel kleurtjes in dat water

Oh een flesje uit Jelsum

En een stuk kaak, vast van Charles gekregen

Charles inspecteerd het nog even grondig

Kijk nou toch eens

Er schijnt ook iets op de grond te liggen…

Een stepping stone?

Meandert mooi

meandering langs de IJsselZeker langs de kronkelende IJssel

we gaan maar weerWe gaan maar weer

Kenmerkend voor het werk van kunstenaarsduo Gerard Groenewoud (Nederland, 1958) en Tilly Buij (Nederland, 1957) is hun voorliefde voor het hergebruiken van afvalmaterialen en onderdelen uit eerder werk. Ook met de betekenis van dingen gaan ze zo om: ‘het waardevolle en het gewone’ veranderen voortdurend van positie en uiteindelijk is het de verbeelding van de kijker die het werk moet doen.

Het bouwwerk Borboros (oud-Grieks voor modder en vuil), is gebaseerd op de vloeiende lijnen van het rivierlandschap. Het is een bouwsel dat voortdurend verandert door het toevoegen van materiaal. De wanden brengen zo in kaart wat er zich in het (rivier)water bevindt aan organismen, algen, waterplantjes, schimmels en bacteriën. Zij voeden zich met afval en bezitten het vermogen om dit om te zetten in bruikbare stoffen. Door de wisselende kleuren van het binnenvallende licht verandert de binnenruimte in een ‘aquadraal’. Als bezoeker kun je, door het verplaatsen van flessen met getint water, boodschappen maken in de vorm van pictogrammen.

Source IJssel biënnale site

Zie ook de website van Groenewoud en Buij.

Post alia: Ik luister natuurlijk zelden naar wat Peke te vertellen heeft…behalve bij de boom, want toen kon ik het navertellen en hoefde Peke op zondag niet meer extra naar buiten om het Meindert en Rikkie en Ellen uit te leggen…, maar weet echt niet wat Peke hier allemaal over vertelde, maar weet wel dat wij werk van dit kunstenaars duo eerder gezien hebben.