Bij aankomst op het vliegveld zou je de digitaal bestelde Copenhagenkaart op het vliegveld kunnen afhalen. Alleen was niet heel duidelijk waar de desk zich bevond waar dat mogelijk was.

Bij een verzameling kaarten automaten en loketten van de Deense Spoorwegen stonden twee dames die inlichtingen verschaften. Een van de dames was stellig dat je die alleen maar bij het touristenbureau in de stad, tegenover de hoofdingang van Tivoli en naast het SAS Hotel kon ophalen. Volgens een andere mevrouw was er wel een info desk in de vertrekhal. Een beetje vreemd, want je wil die kaart natuurlijk in Copenhagen gebruiken en niet in Boerekolebladeradeel…..Charles had die dingen online besteld en moest en zou ze ophalen, maar er stond een hele lange rij en hij haakte af op de luchthaven. Dan maar bij Tivoli opgehaald. Het betekende dat we twee fietsjes huurden en als trouwe vriend peddelde ik natuurlijk mee. Op het station had ik zelf de Copenhagen kaart overigens gewoon bij het loket van de Deense Spoorwegen gekocht. Zeer handig die kopenhagen kaart. Je moet zelf de datum en het uur invullen vanaf welk moment je hem gaat gebruiken. Het is verstandig dat niet van tevoren te doen, want sommige musea zoals het CC zijn particuliere instellingen en die doen niet aan de Copenhagen Kaart mee. Het fietsritje was natuurlijk gelijk goed voor mijn eerste foto van Kopenhagen, die van het Radisson SAS. Het gesamt kunstwerk van de Deense Architect en meubelontwerper Arne Jacobson.

Officieel heet het Radisson Blu Royal Hotel, København.

Na de brand van het gebouw van de faculteit Bouwkunde in Delft van Van der Broek en Bakema zul je mij niet in dit hotel ziet slapen. Dat gebouw had net als dit gebouw een laagbouw sokkel waardoor er voor de brandweer niet bij te komen is.