Na het bezoek aan het CC hebben we een lichte lunch op het terras van het luxe Admiral Hotel met een Deense Hotdog variant voor onze Amerikaanse vriend..uhm…hij vond wel dat dit een rude opname was (en hij kan het weten want is professioneel fotograaf)..Daarna verzamelen we op het terras van het Speelhuis.

Daar houdt Peke een goed beluisterd praatje.

 

Over de Opera aan de overkant die door de familie achter Maersk in 2010 aan de Deenase Staat is geschonken  (een halve sigaar uit eigen doos door de forse belastingaftrek die deze schenking genereerde voor de Moller familie) en ontworpen is door de Deense architect Henning Larsen (20 August 1925 – 22 June 2013)

Aan de overzijde ligt Papieroen. Voorheen was dat het equivalent van het Londense Fleetstreet, waar alle kranten werden gemaakt. Rechts van het deel waar Papieroen op staat ligt wat nu het CC is. De dames die later op deze dag werden ingevlogen wisten ons programma in snel tempo in te halen mede door de dinsdag avond openstelling van de musea in Kopenhagen. Zij wisten ons ook te melden dat je aan de overkant prima kunt eten.


Lundgaard & Tranberg Architects hebben de Kvæsthus Pier herontwikkeld. Oorspronkelijk een kade, nu een geïntegreerd geheel met een bij het theater horende 3 laagsparkeergarage en een dek met kleine paviljoens en ruimte voor ontspanning. Hier kijk je over de pier heen naar het operagebouw. Op de Pier staan multifunctionele huisjes, soms in gebruik als toneel, soms al uitspanning en soms als opslag voor luie strandstoelen. Het is de bedoeleing dat het publiek deze ruimte gebruikt. De Pier zelf daalt af naar het water, door traptreden of door een aflopend dek. Voordat de pier werd vormgegeven is er eerst drie jaar proef gedraaid met een soort zonnedek

Hier discussiëren de kenners wat ze met het inmiddels verrotte hout van de deklaag moeten doen. Wel een beetje knullig omdat de pier er in deze vorm nog vrij kort ligt.

We lopen de pier af richting het omgebouwde Admiral Hotel, erg luxueus en met een prima terras voor een lunch.

Het speelhuis is ontworpen door de architecten Lundgaard & Tranberg.