Leo moet eerst nog even een belletje doen…


Terwijl Peke een verhaal houdt en ik natuurlijk om mij heen opnames loop te maken en maar half aan het luisteren ben, heeft hij het over een “must see” video installatie…Tegelijk verschijnt er een dame in beeld die video’s aan het maken is vanuit een bakfiets. Anders dan de bakfietsen in Nederland die je vooral gebruikt ziet worden voor baby en kindervervoer zie je in Kopenhagen bakfietsen die voor damesvervoer worden gebruikt. De man trapt en in de bak/stoel ervoor zit een vrouw en soms twee vrouwen…Heel geëmancipeerd…


Patries staat zeer aandachtig te luisteren, maar ondertussen volgens mij ook stiekem aan die nieuwe heup te denken. Wel leuk dat ze er zo fleurig weer helemaal bij is na alle ongemakken van de afgelopen jaren inclusief de val dit jaar.


Inderdaad indrukwekkend de video van Bill Viola: Inverted Birth


Vanaf hier gaan we lunchen en naar Charlottenborg en een beetje architectuur snuiven.Nog even een blik op het brugwachtershuisje dat daar qua architectuur goed past…het was me nog niet eerder opgevallen