Jaarprogramma Art en Route 2018

 • Zondag 18 maart Rotterdam
  Kunsthal: ‘Hyperrealisme: Sculptuur’. Met oa. Duane Hanson (Amerika), Juan Muñoz (Spanje), Maurizio Cattelan (Italië), Berlinde de Bruyckere (België) en de uit Australië afkomstige Ron Mueck, + Architectuur / Galerie wandeling
 • Lang weekeinde (13, 14 en 15 april) België (Oostende)
  Muzee Oostende, Kunstmanifestatie: Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam / The Raft. Art is (not) Lonely gaat over het vaartuig en de vervoering van kunst. De kunstenaar Jan Fabre werd begin dit jaar gevraagd als curator van deze nieuwe editie, een uitdaging die hij vol enthousiasme aangaat! Enkele namen : Théodore Géricault, Michael Borremans, Luc Tuymans, Steve McQueen, Mike Figgis,…

  Beaufort 2018, Kunsttriënnale aan zee. Om de drie jaar brengen een selectie van nationale en internationale kunstenaars er hun werken in de openbare ruimte. Dit alles in de natuurlijke biotoop van het kustlandschap. De zesde editie van Beaufort, Beaufort 2018, zal plaatsvinden van 30 maart tot 30 september 2018, onder leiding van curator Heidi Ballet.

 • Weekeinde (2 en 3 juni) Leeuwarden, culturele hoofdstad
  Fries Museum “Ik kan het niet laten om met onze onomstotelijke zekerheden te sollen.” Deze uitspraak van de beroemde graficus M.C. Escher is het uitgangspunt van Phantom Limb: Art beyond Escher. In deze tentoonstelling presenteren tien hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland een alternatieve werkelijkheid. Hun werken spelen met contrast, licht, orde, perspectief, oneindigheid en ruimtelijkheid. Ze tonen een wereld die schijnbaar onmogelijk is en geven een vervreemdende fysieke beleving.
  ‘Sense of place’ Diverse kunstprojecten op en om de Waddenzee
  Diverse fonteinen gemaakt door kunstenaars, geselecteerd door Anna Tilroe
  kunstinstallatie Tim Etchells 25 jan – 31 okt, Bezoekerscentrum OBE, Leeuwarden
 • Zondag 1 juli (pop-up)
  In de tentoonstelling Zomersneeuw laten elf kunstenaars ons in Belmonte Arboretum in Wageningen stil staan bij begrippen als geboorte, bloei en sterven, die we als stadia van een natuurlijk veranderingsproces kunnen beschouwen. Met oa. Karin van Dam, Tanja Smeets en Sjoerd Buisman.
  Deze excursie wordt gecombineerd met één of meer projecten in Arnhem (o.v.b.)
 • Week 26 – 30 september Barcelona
  Programma loopt van donderdagochtend vanaf 11.00 tot ongeveer zondagmiddag 14.00
  Met actuele tentoonstellingen in MacBa, Tapies Museum, Miro Foundation, CaixaForum etc. Daarnaast hedendaagse architectuurprojecten, stedenbouw en galeriebezoek.
 • Weekeinde 10 – 11 november Duitsland (Düsseldorf o.v.b.)
  In het najaar zullen, afhankelijk van de actualiteit, nog één of twee ‘pop-up’ excursies worden aangeboden.