Even de goegemeente van het gezelschap een beetje ziek maken: Medio september heeft Art en Route zijn slotreis naar Wenen. Daar heb ik persoonlijk jaren voor gestreden, omdat ik vind dat Wenen geenszins de oubollige ingeslapen stad is die menigeen denkt dat het is. Een voorbeeld is het Albertina Modern dat een compleet aan de hedendaagse kunst gewijde nieuw museum is in een oud stadspaleis. Het bestaat nu twee jaar en heeft natuurlijk ernstig te lijden gehad van Covid 19. Ik was tijdens een lang weekend op 18 maart in Wenen en bezocht het Albertina vanwege een overzichtstentoonstelling van Ai WeiWei “In search of Humanity” die twee dagen ervoor, op 16 maart 2022 geopend was. Art en Route is al diverse malen tegen werk van hem aangelopen, maar het gezelschap zal hem ditmaal missen, omdat deze tentoonstelling tot 4 september 2022 duurt. Ik verwacht als wij de week erna de groepsreis hebben, het Albertina ons niets te bieden zal hebben, behalve wellicht een kleine expositie omdat deze grote expositie wordt afgebroken…. Wordt vervolgd.