In 2005 bezochten we met Art En Route voor het eerst de Venetië Kunst Biënnale. De poster hierboven werd daar toen als onderdeel van een installatie getoond en was gemaakt door De Guerrilla Girls om aan te tonen dat de kunstwereld werd gedomineerd door de man.

De versie van 2022 die op 23 april open ging wordt gecureerd door een Italiaanse, Cecilia Alemani, die in New York curator is van The Highline. Zij nodigde 90% vrouwen uit! Wel een beetje doorslaand naar de andere kant. Tijd voor een reactie van de Guerrilla Men….

De Nederlandse deelname is dit keer niet in het in 1953 door Gerrit Rietveld ontworpen Paviljoen in de Giardini. Het Nederlandse paviljoen is voor deze Biennale uitgeleend aan Estland. Melanie Bonajo vertegenwoordigt Nederland tijdens de 59ste editie van de Biënnale van Venetië in 2022. Bonajo presenteert  een nieuwe video-installatie getiteld: ‘When the body says Yes’. De installatie is te zien in de Chiesetta della Misericordia in de Venetiaanse wijk Cannaregio tot en met 27 november 2022.
Preview van de Nederlandse Deelname

Als voorbereiding op een bezoek aan de Biennale van 2022 eerst een link naar de Officiele Brochure.

Als tweede een link naar een Nederlands artikel op Mr Motley

Als slot van deze warming up een een artikel in Forbes: 18 Artists to Visit

Naschrift. Ik had het plan om deze Biennale te bezoeken, maar door verschillende omstandigheden kwam het er niet van. Het blijft dus bij (01).