Het eerst wat voor dit tripje van Art en Route gepland staat is een bezoek aan het CC oftewel Copenhagen Contemporary dat u hier links onder de nieuwe fiets-voetgangbrug ziet liggen. Een brug die zo goed ontworpen is dat hij regelmatig niet dicht gaat….genaamd Inderhavbro welke werd ontworpen door de Poolse architect Cezary Bednarski, die in Londen woont.

Hier ziet u het CC wat duidelijker:

Al wandelend over deze brug kijk ik om en zie:

Een blik op de Havngade waar ons hotel ligt, achter het koperkleurige paviljoen links aan het water waar o.a. restaurant Almanak in gevestigd is. Als je de brug op de fiets deze kant afsjeest kom je op de linkerkant van Nyhavn…je rijdt ook tegen het fietsenverhuurbedrijje Byciclette aan.

Rechts Hotel Nyhavn 77…De gevel lijkt onlangs gereinigd. De rondvaartboot op de punt kan niet onder de brug midden op Nyhaven door, dus laadt en lost hij zijn passagiers maar voor die brug.

Nu ligt het hotel links en rechts het nieuwe theater van Kopenhagen met karakteristieke decor toren van waaruit de decors op het toneel kunnen zakken. Slim ontworpen voor snelle decorwisselingen.


Deze foto toont een prachtig overzicht van zowel het Theater als de Opera vanaf de brug.